Velkommen til PicturesInYourHead

A picture in your eye may soon be gone. A picture in your head may last forever

Hvem skal være avatar? PIYH-4

Posted by on sep 13, 2017

En vigtig overvejelse er, hvilken karakter i historien der skal være Avatar?

1 Ingen Avatar eller Katten som Avatar?
Læseren ser til, medens Per agerer som historien siger – så får læseren det hele præsenteret i små bidder, det er der jo ikke meget ekstra oplevelse i. Men måske, hvis man så det hele gennem kattens øjne og ører? Så ville katten kommentere og forklare. Historien ville gå sin gang med katten som vidne. Katten kunne så forklare og vise frem. Og læserens Avatar er katten. Er katten tilstede, så får vi at vide, hvad der sker, er den ikke tilstede, så sker tingene alligevel, men det er begrænset, hvad læseren får at vide-. Det er en interessant synsvinkel. Men den vil først for alvor kunne virke med faciliteterne i PIYH v0.7 Ellers bliver det for omstændeligt, at få Per til at vandre fornuftigt rundt alene.

2 Per som Avatar?
Læseren styrer Per, dvs. Per er Avataren. Da Per jo har en betydelig bagage at slæbe rundt på, som gør, at han ikke kan opføre sig som et almindeligt menneske. Så skal det nok være sådan, at læseren optræder som ‘noget’ der giver Per nogle handle- eller viljes impulser, som Per så kan agere på, hvis han magter det. På den måde vil læseren efterhånden opdage, hvordan det står til med Per. Det vil være en spændende mulighed at få afprøvet.
Nogle steder i historien tænker Per, det kunne sikkert virke godt med lydfiler. Det skal prøves.